skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Zwartzaadolie

Zwartzaadolie

Zwartzaadolie is een plantaardige olie gemaakt van zwartzaad. Op deze pagina vindt u zwartzaadolie waaraan CBD is toegevoegd. Zo profiteert uw lichaam niet alleen van de gezonde stoffen in de zwarte zaad olie, maar ook van de nuttige eigenschappen van CBD.

Zwartzaadolie is een nieuwkomer op de markt van superfoods en is direct aan een ware opmars bezig. Het wordt echter al eeuwen gebruikt. Zo is bekend dat de Egyptenaren 3300 jaar geleden zich al bewust waren van de kracht van deze plantaardige olie.

Zwartzaad olie staat bekend onder verschillende namen, zoals: nigella olie, blackseed oil en zwarte komijnolie.

Wat is zwartzaad?

Zwartzaad is het zaad van de zwarte komijn (Nigella sativa). Niet te verwarren met de gewone komijn (Cuminum cyminum) die voorkomt in de Nederlandse keuken.

Zwarte komijn is een éénjarige plant met witte tot lichtblauwe bloemetjes, in het oog springende stempels en lichtgroene blaadjes.

Zwarte komijn wordt veelal gekweekt voor de smakelijke (zwarte) zaadjes. De zaadjes ruiken ietwat naar venkel, smaken naar nootmuskaat en hebben de vorm van een halve maan. In de Oosterse keuken wordt het zaad vaak gemalen gebruikt te vervanging van peper.

Zwartzaad

Wat is zwartzaadolie?

Zwartzaadolie is de olie die wordt gewonnen uit de zaden van de zwarte komijn (zwartzaad) en staat bekend om de verzorgende en herstellende werking.

Men verkrijgt de olie door het koud persen van het zwartzaad. Het is van belang dat de olie tijdens het productieproces niet wordt verhit. Door verhitting kan namelijk de structuur van de olie veranderen en daardoor kunnen alle goede, heilzame nutriënten verloren gaan.

Waarvoor kunt u zwartzaadolie gebruiken?

Wij gebruiken de zwartzaadolie als supplement naast onze dagelijkse voeding. Het bevat namelijk een aantal belangrijke onverzadigde vetzuren en mineralen.

Zwartzaadolie bestaat voor ruim 80% uit gezonde onverzadigde vetten en vetzuren, waaronder linolzuur, palmitinezuur, stearinezuur en alfa-linoleenzuur. Daarnaast zitten in zwarte komijn olie ruim honderd verschillende bioflavonoïden of fytonutriënten. Verder bevat olie van zwarte komijn ook aminozuren, proteïnen, koolhydraten, vitaminen, mineralen (o.a. calcium, ijzer, zink en fosfor) en nog een aantal andere nuttige stoffen.

Zwartzaadolie kopen

Koop bij ons topkwaliteit koudgeperste zwartzaadolie mét CBD.

✓ 100% legaal in Nederland
✓ Hoogste kwaliteit grondstoffen van natuurlijke oorsprong
✓ Vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen / toegevoegde stoffen / additieven
✓ Met zorg geproduceerd
✓ Koudgeperst
✓ Veilig en effectief
✓ Gecertificeerd als halal
✓ Vegan én glutenvrij
✓ Getest door onafhankelijke laboratoria
✓ Geen psychoactieve werking

Meer weten?

Sedert 14 december 2012 is de Europese wetgeving omtrent het maken van claims op voedingsmiddelen aangescherpt. Fabrikanten en verkopers van een voedingsmiddel mogen een claim (voedingsclaim, gezondheidsclaim, of medische claim) alleen gebruiken als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims voorkomt.

U kunt online veel objectieve informatie vinden over zwartzaadolie en aanverwante producten ter bevordering van uw welzijn.

Wilt u meer weten over zwartzaadolie, dan kunt u ook contact met ons opnemen.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3593 reviews.