Zwartzaadolie

Zwartzaadolie is een nieuwkomer op de markt van superfoods en is direct aan een ware opmars bezig. Het wordt echter al eeuwen gebruikt. Zo is bekend dat de Egyptenaren 3300 jaar geleden zich al bewust waren van de kracht van deze plantaardige olie.

Zwartzaad olie staat bekend onder verschillende namen, zoals: nigella olie, blackseed oil en zwarte komijnolie.

Zwartzaad

Wat is zwartzaad?

Zwartzaad is het zaad van de zwarte komijn (Nigella sativa). Niet te verwarren met de gewone komijn (Cuminum cyminum) die voorkomt in de Nederlandse keuken. Zwarte komijn is een éénjarige plant met witte tot lichtblauwe bloemetjes, in het oog springende stempels en lichtgroene blaadjes.

Zwarte komijn wordt veelal gekweekt voor de smakelijke (zwarte) zaadjes. De zaadjes ruiken ietwat naar venkel, smaken naar nootmuskaat en hebben de vorm van een halve maan. In de oosterse keuken wordt het zaad vaak gemalen gebruikt te vervanging van peper.

Wat is zwartzaadolie?

Zwartzaadolie is de olie die wordt gewonnen uit de zaden van de zwarte komijn (zwartzaad) en staat bekend om de verzorgende en herstellende werking. Zwartzaadolie bestaat voor ruim 80% uit gezonde onverzadigde vetten en vetzuren.

Men verkrijgt de olie door het koud persen van het zwartzaad. Het is van belang dat de olie tijdens het productie proces niet wordt verhit. Door verhitting kan de structuur van olie veranderen en kunnen alle goede, heilzame nutriënten verloren gaan.

Waarvoor kunt u zwartzaadolie gebruiken?

Sedert 14 december 2012 is de Europese wetgeving omtrent het maken van claims op voedingsmiddelen aangescherpt. Fabrikanten en verkopers van een voedingsmiddel mogen een claim (voedingsclaim, gezondheidsclaim, of medische claim) alleen gebruiken als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims voorkomt.

U kunt online veel objectieve informatie vinden over zwartzaadolie en aanverwante producten ter bevordering van uw welzijn.

Wij gebruiken de zwartzaadolie als supplement op onze dagelijkse voeding. Het bevat namelijk een aantal belangrijke onverzadigde vetzuren en mineralen, waaronder calcium, ijzer, zink, fosfor en koper. Deze voedingsstoffen zijn onmisbaar voor een fit leven.

Zwartzaadolie kopen

Koop bij ons topkwaliteit koudgeperste zwartzaadolie mét CBD.

✓ 100% legaal in Nederland
✓ Hoogste kwaliteit grondstoffen van natuurlijke oorsprong
✓ Vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen / toegevoegde stoffen / additieven
✓ Met zorg geproduceerd
✓ Koudgeperst
✓ Veilig en effectief
✓ Gecertificeerd als halal
✓ Vegan én glutenvrij
✓ Getest door onafhankelijke laboratoria
✓ Geen psychoactieve werking