skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Wietolie Maken

Wietolie maken

Het zelf maken van wietolie met THC kan eenvoudig, veilig en snel middels de door u zelf gekweekte (gedoogde en onbespoten buitenplanten – 5 stuks) of van biologische wiet (onbespoten wiet) uit de coffeeshop. We verkiezen het maken van wietolie met alcohol en de cannolator boven het maken van wietolie met butaangas.

Wiettinctuur

In de 19e eeuw werd de wiettinctuur (tinctuur: een alcoholische oplossing) vaak gebruikt. Zo gebruikte Koningin Victoria (1837-1901†) van het Verenigd Koninkrijk het zelfs. In deze tijd werd THC-wietolie gemaakt van 1 deel wodka (of andere drank met veel alcohol) op 10 delen wiet. Om de inhoudsstoffen uit de wiet te onttrekken werd het mengsel voor minimaal twee weken bewaard in een kom op een warme plaats. De wiettinctuur kon worden opgedronken, onder de tong worden gelegd of als zalf op de huid worden aangebracht.

Cannolator - wietolie maken met de cannalator
Cannolator, extractiebuis, bekerglas, flesverwarmer en het aquariumpompje.

Wietolie maken met de cannolator

Tegenwoordig bestaan er effectievere methodes voor het maken van THC-wietolie. Zo is onlangs de cannolator (ook wel: cannalator) op de markt gebracht. De cannolator is een THC-extractor waarbij je telkens binnen circa twee uur klaar bent. Je hebt altijd een THC-wietolie van gelijke sterkte en je hebt 50% minder (dure) alcohol nodig.

In onze webshop (geen verzendkosten) kan je de cannolator compleet kopen.

Benodigdheden voor het maken van THC-wietolie met de cannolator

-Cannolator
-Twee glazen mengbekers
-Digitale grammenweegschaal (tot 0,1 gram nauwkeurig)
-20 gram droge (onbespoten) wiet (om circa 2 gram pure THC-wietolie te maken – aan te lengen met olijfolie tot circa 225 druppels / 10 ml). Dit kan wiet zijn uit de coffeeshop of wiet uit eigen tuin. De gehele cannabisplant (behalve de takken en wortels) kan worden gebruikt. Wietolie met THC maken van knipafval kan dus prima. Op de bladeren van de cannabisplant zit wellicht wat minder THC, maar de kwaliteit is gelijk.
1 liter alcohol 96% (geen isopropanol)
-Eventueel een luchtpompje van een aquarium (niet essentieel)
-Flesverwarmer

Vullen

1. Weeg eerst een glazen mengbeker. Als je vooraf het productieproces namelijk de glazen mengbeker weegt dan weet je achteraf hoeveel olie je hebt gemaakt.
2. Weeg 20 gram droge wiet af en wrijf deze fijn door een zeef, tussen de handen, of middels een grinder.
3. Vul de glazen buis van de cannolator met de fijngemaakte droge wiet. Het gaatje onderin de glazen buis laat wel de alcohol door maar niet de wiet.
4. Druk de wiet tijdens het vullen van de glazen buis zachtjes aan. Gebruik voor het aandrukken de achterkant van de bijgeleverde krabber.

Verdampen alcohol

5. Zet de gevulde glazen buis in de cannolator, rijg het luchtslangetje van het aquariumpompje door het gat in de beugel van de cannolator en laat deze tot bovenin het mengglas komen. Hierdoor verloopt het verdampen circa 3-4 keer sneller. Laat het slangetje niet in de alcohol hangen.
6. Giet in etappes de 120 ml alcohol uit de glazen mengbeker bovenin de glazen buis. Gebruik 6 x het cannabisgewicht aan alcohol. In casu: 6 x 20 gram wiet = 120 ml alcohol.
7. Giet water in de babyflesverwarmer. Zet de babyflesverwarmer op stand maximaal (100 graden/100°C). Zet de glazen mengbeker in de babyflesverwarmer. Al borrelend verdampt de alcohol in de glazen mengbeker. Zorg tijdens het verdampen voor goede ventilatie (open raam en/of afzuigkap). Alcohol kookt/verdampt bij 78 graden. Zolang er nog alcohol in de tinctuur aanwezig is zal de temperatuur niet boven de 80 graden uitkomen.

Verdampen water

8. Alcohol van 96% bestaat voor 4% uit water. Wanneer alle alcohol verdampt is zal de temperatuur van de tinctuur boven de 78 graden uitstijgen. Op dit moment verdampt het water.
9. Wanneer het water verdampt is zal de temperatuur van de tinctuur de 100 graden bereiken. Er zijn nu kleine luchtbelletjes te zien. De luchtbelletjes ontstaan door het decarboxileren waarbij nieuwe THC ontstaat. Wanneer circa 2 uur na de start van het hele proces de tinctuur glad blijft en er geen nieuwe luchtbelletjes ontstaan is de circa 2 gram pure THC-wietolie klaar.

Verdunnen

10. Weeg weer de glazen mengbeker. Trek het gewicht van de lege mengbeker af van het gewicht van de mengbeker met THC-wietolie. In dit voorbeeld is dat: 2 gram. Voeg 8 gram olijfolie toe om de THC-wietolie 5 x te verdunnen. Meng de THC-olie gedurende 5 minuten goed door met de olijfolie. De 5 x verdunde THC-wietolie is nu klaar. Schenk de THC-wietolie in een pipetflesje. Het flesje bevat circa 225 druppels THC-olie.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2809 reviews.