Skip to content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

THC edibles

THC edibles zijn eetbare producten waarin cannabis is verwerkt. Wist u dat? Vast niet, want THC edibles zijn nog niet echt bekend in ons land. Spacecake is waarschijnlijk de enige THC edible die de meeste Nederlanders kunnen noemen. Sommigen kennen misschien ook cannabisthee, maar daarmee houdt het ook wel op. Hoe anders is de situatie in de Verenigde Staten van Amerika.

THC-ediblesTHC edibles in Amerika

In de VS zijn er talrijke cannabiswinkels met een ruim assortiment aan THC edibles, zoals koekjes, snoep, brownies, THC olie en frisdrank. Het schijnt zelfs dat THC edibles populairder zijn dan de klassieke joint en waarom ook niet? Iedereen is bekend met de gezondheidsrisico’s van roken. Dus geen wonder dat veel Amerikanen de voorkeur geven aan THC edibles.

THC edibles in Nederland

Nu denkt u misschien: Nederland staat bekend om zijn coffeeshops, dus het kan niet anders of veel coffeeshops verkopen ook THC edibles.

Helaas, de werkelijkheid is anders. Bij een klein aantal coffeeshops in Nederland kunt u spacecake of cannabisthee kopen, maar andere vormen van THC eetwaren zijn niet te krijgen. Zelfs de bekende THC olie is in de coffeeshop niet te koop.

U vraagt: Waarom niet? Er moet toch een grote markt zijn voor THC edibles? Waarom verkopen coffeeshops geen THC edibles?

Het korte antwoord luidt: Nederland is conservatiever geworden. Het lange antwoord geven wij hieronder.

Gedoogbeleid is gestagneerd

De reden waarom u geen THC edibles kunt kopen in de coffeeshop hangt samen met de wijze waarop de overheid in Nederland cannabisgebruik heeft gedecriminaliseerd. Hiervoor is een gedoogbeleid geïmplementeerd en dit is principieel iets anders dan legalisatie.

Gedogen is dat de autoriteiten de andere kant opkijken als men iets doet dat volgens de wet eigenlijk niet mag. De verkoop van cannabis is bijvoorbeeld volgens de Opiumwet verboden, maar de overheid heeft besloten niet in te grijpen, wanneer coffeeshops cannabis verkopen, zolang de verkoop maar voldoet aan bepaalde regels.

Het probleem is dat ons gedoogbeleid stamt uit de tijd dat cannabis alleen werd geconsumeerd in de vorm van een joint of, minder frequent, spacecake. Het Amerikaanse voorbeeld laat zien dat er tegenwoordig andere mogelijkheden zijn om cannabis te gebruiken, maar de Nederlandse overheid staat niet open voor deze innovaties.

Dit lijkt te komen omdat Nederland conservatiever is geworden en dit uit zich ook in ons gedoogbeleid. Zo neemt het aantal coffeeshops al jaren af door een ontmoedigingsbeleid van de overheid.

De overgebleven coffeeshops zijn om die reden supervoorzichtig geworden en geef ze eens ongelijk. Waarom als eerste coffeeshop THC frisdrank gaan verkopen als de autoriteiten dat als excuus kunnen gaan gebruiken om de zaak te sluiten?

THC-edibles koekjeIk wil niet roken!

Dat wij als Nederlanders geen THC edibles kunnen kopen, hebben wij dus te danken aan de overheid. Het is zelfs allemaal minder geworden.

Ik herinner mij bijvoorbeeld dat ik vijftien jaar geleden in Amsterdam nog gewoon cannabisthee kon bestellen in de coffeeshop, maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk. Ik ken in ieder geval geen coffeeshop waar ik nog cannabisthee kan drinken. Ook is het steeds moeilijker om nog coffeeshops te vinden die spacecake verkopen.

Als niet-roker vind ik dat vreselijk. Ik zou graag zo nu en dan cannabis gebruiken, maar ik weiger om zo’n ziekteverwekkende rookstok in mijn mond te steken.

Oproep aan de politiek

Als de overheid serieus het roken wilt ontmoedigen, dan moet zij gewoon toestaan dat coffeeshop THC edibles mogen verkopen.

Het beste zou zijn, als de Tweede Kamer nu eindelijk eens cannabis legaliseert. Coffeeshops zouden toch de vrijheid moeten hebben om zelf te bepalen wat zij verkopen?

Kom op, heren en dames politici, legaliseren die hap! Jullie kunnen dit best!

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5586 reviews.