Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Suver Nuver

Suver Nuver

In het jaar 2016 is de Friese stichting Suver Nuver een project gestart. De stichting verstrekt via social clubs in Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Amsterdam, Almelo, Kerkrade, Rijswijk, Utrecht en Eindhoven, THC-wietolie aan haar leden.

Social clubs

Rinus Beintema is voorzitter van de stichting en oprichter van de social clubs. Rinus heeft als doel om met de social clubs THC-wietolie voor iedereen toegankelijk te maken.

THC-wietolie is te verkrijgen via het internet. Verschillende websites bieden het illegaal aan. Sommige aanbieders vragen al gauw 80 euro voor een klein flesje (10 ml) met een laag THC-percentage (5%). “Een belachelijke prijs… dat mogen ze er nooit voor vragen, mede daarom bestaan wij”, aldus Rinus.

Kostendekkende donatie

Het verstrekken van THC-wietolie is volgens de wet niet legaal, echter de social clubs doen dit toch tegen een kostendekkende donatie. Ze sturen altijd eerst een gratis proefmonster toe, zodat mensen kunnen kennismaken met de THC-wietolie. Indien de THC-wietolie bevalt dan kan men ervoor kiezen om voor 10 euro per maand lid te worden van één van de social clubs.

De social clubs tellen tezamen inmiddels circa 17.000 leden (januari 2020) en er komen elke maand veel nieuwe leden bij. Door de social club in Leeuwarden worden workshops gegeven om zelf THC-wietolie te leren maken. De social clubs hopen een discussie uit te lokken over de legalisatie van THC-wietolie.

Kwaliteit door legalisering

Om het risico van stoffen die men liever niet in THC-wietolie heeft te beperken werken de social clubs samen met goede biologische kwekers. Op deze wijze kan er een biologisch gekweekt product worden geleverd. Natuurlijk hebben de social clubs liever ook een legale situatie waarbij ze zelf legaal wietplanten kunnen kweken. Helaas is dat niet mogelijk, omdat het kweken van wietplanten illegaal is.

Als de THC-wietolie illegaal blijft, dan blijft de situatie voor de gegadigde ongewijzigd en zal deze op basis van ‘goed vertrouwen’ schone THC-wietolie moeten kopen. Vandaar ook het project met de social clubs. De stichting Suver Nuver wilt dit punt aan de kaak stellen in de hoop dat de politiek, politie en het OM het op zal pakken, mee gaan denken en toestemming zal geven om op legale voet verder te gaan.

De leden van de stichting gaan graag de discussie aan met de politiek, justitie en het OM. Rinus denkt dat deze een cruciale rol kunnen vervullen wanneer de rechters de stichting zullen beoordelen. De leden denken dat dit dé manier is om voor een legalisatie te gaan pleiten.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4742 reviews.