Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Cannabis social club

Cannabis Social Club

De cannabis social club zit in de lift! Ze schieten niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa als paddenstoelen uit de grond. Zo telt Spanje reeds honderden cannabis social clubs en heeft de grootste cannabis social club in de UK ‘London Cannabis Club’ ruim 91.000 likes op Facebook (januari 2020).

In Nederland zit de cannabis social club (hierna CSC) sinds 2016 ook in de lift. Voorloper in Nederland is de social club Suver Nuver.

Het is een markant verschijnsel met als keywords: veiligheid, transparantie en informatie. Het staat buiten kijf dat we er de aankomende jaren nog veel over zullen horen.

Wat is een cannabis social club?

Een CSC is een non-profitorganisatie gevormd door volwassenen die cannabis(olie) (bijvoorbeeld: CBD-olie of THC-olie) gebruiken. De organisatievorm is veelal een vereniging of stichting.

Hoofdactiviteit van een CSC is het kweken van cannabis en het maken van THC-wietolie om te voorzien in de persoonlijke behoeften van de aangesloten leden van de club.

Veiligheid en gezondheid

Een CSC heeft tot doel het kweken van cannabis (en het maken van THC-wietolie) te vergemakkelijken.

De CSC heeft voor de leden verschillende voordelen:

*Niet meer zelf op een zolderkamertje/in de tuin cannabis kweken
*Voor THC-wietolie niet meer afhankelijk van malafide aanbieders op het internet
*Continu goede kwaliteit cannabis(olie)
*Goede voorlichting over veilig gebruik van cannabis(olie) door ervaringsdeskundigen

Transparant

De CSC kweekt maximaal 5 wietplanten per lid, dat past immers binnen het gedoogbeleid. De productie, consumptie en financiën wordt geregistreerd en voorgelegd op de jaarlijkse algemene vergadering. Daarnaast heeft een CSC tot doel om op een belastbare wijze producten en diensten aan te bieden en is het bereid om een dialoog aan te gaan met overheidsinstanties.

Legaal of illegaal?

Internationale verdragen over cannabis verplichten lidstaten niet de kweek en het gebruik van cannabis voor persoonlijk gebruik te verbieden. Het kweken van 5 wietplanten voor eigen gebruik wordt gedoogd in Nederland. Een CSC maakt gebruik van een samengesteld recht in verenigingsverband, op deze wijze kan een CSC worden gedoogd.

Wilt u zich ook aansluiten bij een cannabis social club? Neem dan even contact met ons op.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4888 reviews.