skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Eenvoudig Je Eigen Wietolie Maken

Simpel wietolie maken

De vraag naar wietolie is groot. Veel mensen willen immers graag weten of het geschikt voor ze is en zoeken daarom een verkoper. Op het internet is het niet altijd zo eenvoudig om het kaf van het koren te scheiden en vaak betaal je een hoog bedrag voor een klein flesje waar je niet zo lang mee doet.

De goedkoopste en meest betrouwbare manier om aan wietolie te geraken is deze eenvoudigweg zelf maken. Er zijn verschillende methoden om THC uit cannabis te filteren, maar sta me toe om jullie een eenvoudige methode aan te leren. De allereenvoudigste manier is met gebruik van de zon, maar aangezien de wolken roet in het eten kunnen gooien vervang ik de zon door een ander verwarmingselement: een flesverwarmer.

Wat heb je nog meer nodig? Recept:

*Het belangrijkste ingrediënt is gedroogde cannabis (met bladafval/knipafval gaat het ook), met 10 gram kom je al een heel eind.

*Hittebestendig bekerglas.

*Flesverwarmer.

*96% drinkbare alcohol (die vind je bij de gespecialiseerde drankenhandel of in sommige supermarkten).

*Een flesje van 10 ml met druppeltellertje (bijna elke apotheker heeft dit in huis, de mijne geeft het gratis mee maar meestal betaal je hier 1 of 2 euro voor). In onze webshop verkopen wij 3 pipetflesjes voor 3,95 euro.

*Nylon kous.

*Een klein trechtertje.

*Een weegschaaltje.

*Hennepzaadolie met CBD om de wietolie te verdunnen.

Tip! Wens je op een professionele wijze THC-olie te maken? Overweeg dan eens om de ‘cannolator compleet’ aan te schaffen. Deze set bevat:

*een standaard
*twee glazen extractiebuizen (hittebestendig borosilicaatglas)
*bekerglas 250 ml
*drie pipetflesjes (10 ml)
*extra lange schoonmaakborstel
*op maat gemaakte schoonmaakpen voor het leeghalen van de extractiebuizen
*thermometer voor het controleren van de temperatuur
*folder met instructies
*flesverwarmer
*luchtpompje

Op de volgende pagina kan je stap voor stap lezen hoe je wietolie kan maken met de cannolator. Tevens staat op deze pagina een YouTube instructiefilmpje.

Voorbereiding

Dan nu weer even terug naar het op een eenvoudige wijze bereiden van wietolie. Zorg eerst en vooral voor een hygiënische en veilige werkplek. Vermijd ontploffingsgevaar door voldoende te luchten. Rook niet in de buurt van de bereiding en werk met proper materiaal.

Hoe ga je te werk?

Stap 1.

Was je handen en verkruimel de cannabis. Trek de nylonkous over het hittebestendige bekerglas en doe de cannabis erin. Duw goed aan, zodat je een compact bolletje kan vormen en leg een knoop in de nylonkous. Om ervoor te zorgen dat er geen gruis ontsnapt kan je de kous er dubbel over halen.

Stap 2.

Doe de gevulde kous in het bekerglas en giet er net zoveel 96% drinkbare alcohol op tot het bolletje onder staat. Laat dit minstens een kwartiertje staan en duw er af en toe wat tegenaan met een lepel.

Stap 3.

Haal het bolletje uit het bekerglas en pers alle alcohol eruit door er hard in te knijpen. Je handen kunnen wat verkleuren, maar dat was je er wel weer af.

Stap 4.

Vul de flesverwarmer voor 1/3 met water. Zet het bekerglas waar de groene alcohol in zit in het warme water. Au bain-marie heet deze methode. En nu komt het moeilijkste, geduld hebben. Het duurt even voor alle alcohol verdampt is. Hou het wel goed in de gaten want op het einde van het verdampingsproces gaat het zo snel dat wanneer je even niet oplet, je eraan bent voor de moeite en de olie verbrandt.

Stap 5.

Wanneer je geen alcohol meer ruikt en er bijna geen kleine luchtbelletjes meer zijn, dan is het allemaal verdampt en kan je gaan verdunnen. Het beste kan je alles vijf keer aanlengen. Wanneer je dit receptje gevolgd hebt dan zal je vijf gulle koffielepels hennepzaadolie mogen toevoegen. Mensen die heel gevoelig zijn voor THC mogen er zelfs 10 koffielepels hennepzaadolie bij doen.

Stap 6.

Nu volgt de meest delicate stap want nu moet je alles nog in het pipetflesje zien te krijgen. Gebruik hiervoor best een trechtertje. Draai het druppeltellertje erop en klaar is Kees. Je kan het proces met hetzelfde bolletje cannabis op een andere keer herhalen, want je kan er wel 2 of 3 porties wietolie uithalen.

Hoe gebruik je de wietolie?

Begin met 1 druppeltje, na een kwartiertje zou je het effect al moeten voelen. De volgende dag neem je er 2. Daarna, liefst de volgende dag, kan je in alle rust uitzoeken hoeveel druppeltjes je aankan en nodig hebt voor jouw specifieke situatie. Sommigen nemen er 3 per dag, anderen 5. Maar neem er niet teveel want dan val je gegarandeerd in slaap of word je misselijk.

Heb je nog vragen over het maken van wietolie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3282 reviews.