skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Overdosis

Overdosis

Wij hebben er zelf ook ooit één gehad. Een bad trip nadat wij teveel wietolie (lees: THC-olie) hadden ingenomen. Het was één van de eerste ervaringen met wietolie. Onder het mom van “wietolie is kwakzalverij en onzin, het heeft toch geen effect” spoot ik jaren geleden een volle pipet THC-olie leeg in mijn mond en dat op een nuchtere maag! De overdosis was een feit. Ik was een beetje dom, laten wij het daar op houden.

Symptomen overdosis

Ik raakte een beetje in paniek en verschillende vragen schoten door mijn hoofd: was de houdbaarheidsdatum van de wietolie overschreden – dus niet meer goed, misschien zelfs giftig, had ik de wietolie meer moeten verdunnen? Is er soms sprake van een allergie voor wietolie? Is deze situatie zo erg dat ik de huisarts moet bellen? Kortom, een angstig gevoel maakte zich van mij meester en ik was aan het trippen.

Lichamelijk uitte de overdosering zich in een verhoogde hartslag en hartkloppingen. Ik had tevens een droge mond, rode ogen en werd een beetje duizelig. Daarnaast begon ik licht te zweten.

Op een gegeven moment namen de angstgevoelens af en kreeg ik een rustig gevoel. Gevolgd door een enorme moeheid en eetlust (eetkick).

Achteraf kan ik er om lachen. De ratio, het verstand dus, kon in mijn geval de angst overwinnen.

Wanneer heeft wietolie effect?

Eén van de eigenschappen van wietolie is dat het effect ervan na circa een kwartier voelbaar kan zijn. Let wel: dit is bij elke persoon anders. Sommige personen voelen het pas na 1-2 uur. Wees dus voorzichtig met de dosering. Wilt u de dosering verhogen omdat u weinig van de wietolie voelt, wacht dan een uur voordat u de tweede druppel inneemt.

Kan wietolie kwaad?

Zoals wietolie-goeroe Wernard Bruining altijd zegt. “In 10.000 jaar is er nog nooit iemand overleden aan wietolie”. Dus het is niet schadelijk, in tegenstelling tot alcohol en sigaretten. Hier sluit ik mij graag bij aan. Ik ben van mening dat wietolie niet ongezond is, maar ik ben er wel achter gekomen dat er wel degelijk risico’s kleven aan een overdosering.

Wat te doen bij een overdosis?

Heeft u ook een negatieve ervaring na de inname van wietolie met THC? Dan vraagt u zich af wanneer de wietolie is uitgewerkt en of er een manier is om van het slechte gevoel af te komen. Ik kan u gerust stellen. Na enkele uren is het high gevoel weer voorbij en is alles weer normaal. Door de inname van iets zoets kan het high gevoel afnemen. Ook helpt de inname van CBD-olie het high gevoel tegen te gaan. Dus als u THC-olie inneemt is het altijd handig als u ook een flesje CBD-olie bij de hand heeft.

Tips

Het zou zonde zijn als uw eerste ervaring met wietolie negatief is. Het sterke effect wat wietolie kan hebben is geen fabel. Daarom de volgende tips. Neem de wietolie niet in op een nuchtere maag en begin met een lage concentratie. Denk niet de wietolie werkt niet, wacht rustig een uur op het effect alvorens u besluit meer in te nemen. Zo voorkomt u een overdosis. Het motto is: de nadelen beperken en toch genieten van de voordelen.

Van onze CBD-olie kunt u absoluut niet high worden!

NB. Bij de inname van CBD-olie hoeft u overigens niet bang te zijn voor een negatieve ervaring. CBD-olie is niet psychoactief. Let wel: koop de CBD-olie niet bij een shabby winkeltje, de kans bestaat dan dat er veel meer THC in zit dan wettelijk legaal is (meer dan 0,2%). U kunt dan high worden. De producten die wij in onze webshop verkopen bevatten géén of een verwaarloosbare hoeveelheid THC, waardoor high worden is uitgesloten.

Samenvattend

Een overdosering is niet gevaarlijk of schadelijk, maar zoek de gevaren ook niet op. Ga bijvoorbeeld niet autorijden of fietsen, maar zit de high rustig uit. Na maximaal 4 uur is alles weer normaal.

En ‘nee’ wietolie is niet giftig en kan nog prima gebruikt worden wanneer de houdbaarheidsdatum ruimschoots overschreden is. Producenten gebruiken als verdunmiddel: hennepzaadolie, olijfolie, kokosolie of MCT-olie. Dit zijn plantaardige oliën. Wanneer een plantaardige olie over datum is kan de kwaliteit achteruit gaan. U kunt het dan echter nog steeds veilig innemen. Bent u niet allergisch voor de zojuist genoemde plantaardige olies, dan bent u ook niet allergisch voor wietolie.

Hopelijk helpt dit artikel u gerust te stellen, of zal het u behoeden voor een overdosis in de toekomst. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Druppel ze!

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2258 reviews.