skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Migraine

Wietolie tegen migraine

Er bestaan aanwijzingen dat wietolie kan helpen tegen migraine. Wietolie kan mogelijk de frequentie van migraineaanvallen omlaag brengen. Daarnaast kan wietolie ervoor zorgen dat de migraineaanvallen minder heftig zijn.

Voor wij verder uitleggen hoe wietolie werkt tegen migraine, moeten wij eerst bespreken wat migraine eigenlijk is en hoe migraine werkt.

Wat is migraine?

Migraine is een heftige, bonzende hoofdpijn die enkele uren tot meer dan een dag kan aanhouden vaak gecombineerd met misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid. Deze symptomen treden op door het samentrekken en verwijden van de bloedvaten in het hoofd.

Bij het ontstaan van migraine spelen neurotransmitters zeer waarschijnlijk een belangrijke rol. Neurotransmitters zijn stoffen die in de hersenen zenuwprikkels doorgeven. Als dit uit balans is, dan kunnen genoemde migrainesymptomen optreden.

Oorzaken migraine

Mensen die vaak last hebben van migraine hebben een lagere drempel voor bepaalde prikkelfactoren. Bij prikkelfactoren kunt u denken aan bijvoorbeeld hormoonschommelingen, stress en slaaptekort.

Bij de meeste mensen leiden genoemde prikkels niet direct tot migraine, omdat zij een hoge prikkeldrempel hebben. Echter bij sommige mensen ligt de prikkeldrempel van nature lager. Bij hen hoeft veel minder te gebeuren om een migraineaanval op te wekken.

Een lage prikkeldrempel is grotendeels genetisch bepaald. Echter ook externe factoren kunnen tijdelijke de prikkeldrempel verlagen. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan extreme vermoeidheid of als u zich plotseling in heel ander klimaat bevindt dan u bent gewend.

Fasen van een migraineaanval

Migraine is meer dan hoofdpijn. Een migraineaanval bestaat namelijk uit een aantal fasen:

-Waarschuwingsfase:
Dagen voor een migraineaanval ervaren sommige mensen stemmingswisselingen, verandering van smaak, veelvuldig geeuwen en snel vermoeid raken. Wie vaker een migraineaanval heeft, weet dan dat er een aanval op komst is.

-Aurafase:
Kort voordat de hoofdpijn optreedt, ervaren veel mensen auraverschijnselen. Men heeft last van flikkeringen, schitteringen en lichtflitsen die het zien belemmeren.

-Hoofdpijnfase:
Er zijn mensen die de aurafase ervaren zonder dat hier hoofdpijn op volgt, maar dat is eerder uitzondering dan regel. Vrijwel iedereen met migraine krijgt last van bonzende hoofdpijn. Naast hoofdpijn hebben veel mensen in deze fase last van andere verschijnselen zoals misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid.

-Herstelfase:
Als de hoofdpijn voorbij is, zijn veel mensen nog dagenlang minder geconcentreerd en sneller moe.

Wie het bovenstaande rijtje leest, zal zich realiseren dat migraineaanvallen niet alleen vanwege de hoofdpijn een grote impact op iemands leven kan hebben. Een flinke migraineaanval vermindert iemands functioneren op meerdere manieren en voor meerdere dagen.

Kortom, voor veel migrainepatiënten zou het leven enorm verbeteren wanneer men de frequentie en de heftigheid van migraineaanvallen kan verminderen. Wietolie kan daar mogelijk bij helpen.

Hoe helpt wietolie tegen migraine?

Wietolie kan de frequentie van migraineaanvallen verminderen. Daarnaast kan wietolie ervoor zorgen dat de symptomen minder heftig zijn. Dit werkt als volgt.

De werking van wietolie bij migraine is gebaseerd op het beïnvloeden van het endocannabinoïdesysteem (ECS). Dit systeem reageert op de inhoudsstof van wietolie (CBD / THC).

Op zijn beurt heeft het ECS weer een versterkende werking op het zenuwstelsel. Zo zorgt wietolie via het ECS voor een goede balans van neurotransmitters in de hersenen. Hierdoor pakt wietolie migraine bij de bron aan.

Niet voor iedereen

Bovenstaande wil helaas niet zeggen dat wietolie bij iedereen met migraine evengoed helpt. Er kunnen namelijk veel factoren een rol spelen die tot een aanval leiden.

Toch bestaan er enkele wetenschappelijke onderzoeken die suggereren dat een groot deel van de migrainepatiënten profijt zou kunnen hebben van wietolie.

Medisch onderzoek migraine en wietolie

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de relatie tussen wietolie en migraine. Toch hebben wij enkele medische onderzoeken gevonden met interessante resultaten.

Het meest interessant vonden wij een onderzoek van de Universiteit van Colorado uit 2016. Aan dit onderzoek namen 121 mensen deel die zeer gevoelig waren voor migraineaanvallen. Voordat het onderzoek begon, hadden deze mensen gemiddeld 10 keer per maand een migraineaanval.

De onderzoekers gaven de proefpersonen medicinale cannabis over een middellange periode (meer dan één jaar). Na deze periode bleek dat bij 85% van de deelnemers veel minder vaak last had van migraine. De frequentie van migraineaanvallen was gezakt van gemiddeld 10 naar gemiddeld 5 aanvallen per maand.

Daarnaast ervoer 48% van de patiënten een vermindering van de symptomen.

CBD-wietolie of THC-wietolie?

Natuurlijk is dit maar één onderzoek. Er zal nog veel meer onderzoek nodig zijn voordat de medische wereld wietolie als geschikte behandelmethode zal erkennen.

Dit hoeft u echter niet tegen te houden om wietolie te proberen. Wietolie met alleen cannabidiol (CBD) is namelijk een natuurproduct dat geen bijwerkingen kent. In onze webshop vindt u een groot assortiment aan CBD-oliën waar u uit kunt kiezen.

Als CBD-wietolie bij u onvoldoende effect blijkt te hebben, dan kunt u altijd nog wietolie met THC proberen. Hiervoor kunt u helaas niet bij ons terecht. THC-olie is namelijk illegaal. U kunt wel zelf THC-olie maken. In onze webshop vindt u de benodigde instrumenten. De benodigde cannabis koopt u in de coffeeshop.

Als u THC-olie gaat proberen, wees dan wel voorzichtig met druppelen. Bij THC-olie kan een verkeerde dosering namelijk al gauw tot een stoned gevoel leiden.

Meer weten

Wilt u meer weten over CBD-olie en migraine? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3523 reviews.