Wietolie maken

Middels onderstaande hulpmiddelen kunt u eenvoudig zelf wietolie (THC-olie maken). Lees hier verder…

Wietolie maken met de cannolator

Sinds de cannolator op de markt is terechtgekomen is wietolie maken nog nooit zo eenvoudig. De cannolator werd uitgevonden en gepatenteerd door Stichting Mediwiet.

Het pakket (de cannolator compleet), dat u via wietolie.nl kan bestellen, wordt aan huis geleverd en bevat alles wat u nodig hebt om direct van start te kunnen gaan, enkel een fles drinkbare alcohol van 96% en het plantmateriaal dient nog aangeschaft te worden. U kunt kiezen tussen cannabistoppen of knipafval (kleine blaadjes die weggeknipt worden). De kwaliteit van de wietolie zal ongeveer hetzelfde zijn, alleen is knipafval wel een stuk goedkoper.

Wietolie maken in 8 stappen

1.- Weeg 20 gram gedroogde cannabistoppen of knipafval af. Wrijf alles goed fijn tussen uw handen, zodat het makkelijk in de glazen buis past.

Fijngemalen cannabis

Fijngemalen cannabis

2.- Met behulp van een theelepel doet u de fijngemalen cannabis of knipafval in de glazen buis. Met de bijgevoegde krabberhandvat kunt u de inhoud goed aandrukken zodanig dat alles er ingaat.

3.- Vul de flesverwarmer voor de helft met water en zet hem op de hoogste stand. Zet het glazen mengbekertje erin en plaats dit onder de glazen buis die in de metalen constructie zit.

4.- Het slangetje van de aquariumpomp hangt u bovenin het bekerglas. Zo zal het verdampingsproces sneller verlopen.

5.- Giet nu 6 keer het gewicht aan alcohol op, 120 ml alcohol dus (20 gram x 6= 120 ml alcohol). U giet dit bovenop het plantmateriaal in de glazen buis. De actieve stoffen (cannabinoïden) komen los door de alcohol.

6.- De alcohol begint nu te verdampen. Er zit 4% water in een fles drinkbare alcohol. Dit zal pas op het laatste verdampen, na de alcohol. Als al het water verdampt is vormen zich kleine belletjes. Als er geen nieuwe belletjes meer gevormd worden en de olie glad blijft, is ze klaar. Wanneer u dit recept volgt zal uw olie na 2 uur klaar zijn en heeft u 2 gram pure wietolie.

Wietolie maken in beeld

De cannolator in werking
De cannolator in werking
Pure wietolie wordt glad
Pure wietolie wordt glad
Bovenaanzicht pure wietolie verdund met olijfolie in bekerglas
Bovenaanzicht pure wietolie verdund met olijfolie in bekerglas

7.- Vul nu een pipetflesje van 10 ml (zit ook in het pakket) met biologische olijfolie of biologische hennepzaadolie en giet dit in de bekerglas bij de pure wietolie. Roer goed gedurende enkele minuten en giet dan het nog warme mengsel terug in het 10 ml flesje. Klaar is Kees. Wietolie blijft zeker een jaar goed wanneer u het op kamertemperatuur bewaard. In de koelkast blijft het jaren goed.

8.- Neem de wietolie in door op de bovenkant van uw hand te druppelen en lik dit dan op of druppel onder uw tong door in de spiegel te kijken. 1 of 2 druppeltjes zijn vaak voldoende. Wietolie blijft 3 – 5 uur werkzaam.

Schenk de wietolie in het pipetflesje 1
Schenk de wietolie in het pipetflesje (1)
Schenk de wietolie in het pipetflesje 2
Schenk de wietolie in het pipetflesje 2
Uw zelfgemaakte wietolie is klaar voor gebruik
Uw zelfgemaakte wietolie is klaar voor gebruik

Indien u vragen heeft, of hulp nodig heeft bij het maken van wietolie dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Los te bestellen