skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Wietolie kopen

Wietolie kopen

Er bestaan twee vormen van wietolie die men kan kopen: CBD-olie en THC-olie. Eén belangrijk verschil tussen deze twee is dat de handel in CBD-olie volledig legaal is, terwijl dat bij THC-olie toch anders zit.

Daarom worden deze twee vormen van wietolie over het algemeen via verschillende kanalen aangeschaft. Om die reden gaan wij in dit artikel apart in op het kopen van CBD-olie en op het kopen van THC-olie.

CBD-wietolie kopen

Veel mensen kopen online reeds hun CBD-wietolie, of andere CBD-producten. In onze webshop bieden wij deze CBD-artikelen ook aan (gratis verzending vanaf 25 euro).

In ons uitgebreide assortiment vind je:

CBD-olie puur
CBD-olie RAW
CBD-pleisters
Wateroplosbare CBD-olie
CBD-capsules
CBD-producten voor dieren
Overige CBD-producten

Bij het kopen van de meest geschikte CBD-olie voor jou spelen meerdere factoren een rol, waaronder:

• Welk percentage CBD?
• Welk type CBD-olie?
• Hoe kan je prijzen vergelijken?
• Alternatieve CBD-producten?

Meer informatie over het kiezen van de juiste CBD-olie vind je in ons uitgebreide artikel Tips voor het kopen van CBD-olie.

Is CBD-wietolie legaal?

Omdat CBD-olie van een plant wordt gemaakt met dezelfde wetenschappelijk naam (Cannabis sativa) als veel van de wiet uit de coffeeshop, roept dat bij sommige mensen de vraag op of CBD-wietolie wel legaal is.

Het antwoord luidt een volmondig: JA, het produceren, verkopen, kopen en gebruiken van CBD-olie is volledig legaal. Wij zullen dit hieronder toelichten.

Van Cannabis sativa bestaan varianten met een hoog en een laag percentage THC. Voor de wiet in de coffeeshop gebruik men varianten van Cannabis sativa met een hoog gehalte THC. Echter voor CBD-olie gebruiken producenten industriële hennep. Dit is Cannabis sativa met minder dan 0,2% THC.

Sinds 1992 is in Nederland onder bepaalde voorwaarden toegestaan om industriële hennep voor hennepvezels en zaden te telen. De twee grootste vezelhennepbedrijven in Nederland zijn Dun Agro en Hempflax, beide bedrijven zijn gevestigd in Oude Pekela (provincie Groningen). Van deze industriële hennep kan CBD-wietolie worden gemaakt die op zijn beurt ook minder dan 0,2% THC bevat.

Zowel in een online winkel als fysieke winkel kan men de CBD-olie kopen. Hierbij valt te denken aan een smartshop, headshop, coffeeshop, maar ook de gezondheidswinkel, drogist of uiteraard onze webshop waar men legaal CBD-olie kan bestellen.

THC-wietolie kopen

Eenmaal de keuze gemaakt om ook eens THC-wietolie te proberen leert een rondje Googelen ons dat het online kopen van THC-wietolie voor een eerlijke prijs niet makkelijk is.

Websites, forums en Facebookpagina’s staan er vol mee: recensies, resultaten en reviews over THC-wietolie. Echter hoe weet jij welke informatie en welke partijen zijn te vertrouwen? Het verbaasd ons niks als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom geven wij hieronder een aantal praktische suggesties hoe je te werk kunt gaan wanneer je een keer THC-olie wilt proberen.

Er zijn globaal drie manieren waarop jij aan THC-olie kunt komen:

• Apotheken met wietolie
• Informele circuit
• Zelf wietolie maken

Apotheken met wietolie

Verspreid over Nederland zijn er enkele apotheken waar je wietolie met THC kunt kopen. Dit is de meest legale manier om te voldoen in jouw behoefte aan THC-olie. Bijkomend voordeel is dat de wietolie uit de apotheek over het algemeen van hoge kwaliteit is. Er zijn echter ook nadelen.

In de eerste plaats is het alleen mogelijk om in een apotheek THC-wietolie te kopen wanneer jij beschikt over een doktersrecept. Ten tweede is de THC-olie in de apotheek relatief duur en er is geen enkele ziekenkostenverzekering die wietolie vergoedt (tot zover wij weten).

Informele circuit

De afgelopen paar jaar is er een uitgebreid informeel circuit ontstaan rondom het thema THC-wietolie. Binnen dit wereldje vind je in de eerste plaats gebruikers die ervaringen uitwisselen, maar je vindt er ook mensen die voor eigen gebruik THC-wietolie produceren en het surplus aan kennissen en anderen verkopen.

Aanschaffen van THC-olie via het informele circuit is niet legaal, maar als koper loop je niet heel veel risico. Over het algemeen is justitie namelijk meer geïnteresseerd in de verkopers, dan in de gebruikers.

Belangrijker nadeel van THC-olie kopen via het informele circuit is dat jij geen enkele garantie hebt met betrekking tot de kwaliteit van de wietolie. Dit geldt al helemaal als je nog niet zo bekend bent met het informele circuit.

Heb je interesse THC-wietolie? Wij kunnen je in contact brengen met betrouwbare THC-olie leveranciers.

Zelf wietolie maken

De derde manier om aan THC-olie te komen, is door het zelf te maken. Zolang jij de productie laag houdt en de ingrediënten in de coffeeshop koopt, loop je niet heel veel risico.

Het grote voordeel van zelf wietolie maken, is dat jij de kwaliteit van jouw THC-olie grotendeels zelf in de hand hebt. Zorg wel dat jij de benodigde cannabis aanschaft in een coffeeshop met producten van goede kwaliteit. Dan gaat het vooral om de zuiverheid. De ingrediënten die jij gebruikt moeten namelijk zo min mogelijk onzuiverheden bevatten.

Zelf maken van wietolie is een goedkoop alternatief, maar je moet er wel de tijd voor hebben. In onze webshop vind je de instrumenten die jij nodig hebt voor het maken van wietolie.

Zal THC-olie ooit legaal zijn?

De inhoudsstof van THC-olie is Tetrahydrocannabinol (THC). Deze stof staat expliciet genoemd in de Opiumwet. Het is strafbaar om stoffen die in de Opiumwet staan:

A. binnen of buiten het Nederlands grondgebied te brengen (smokkelen);
B. te telen, te bereiden, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren;
C. aanwezig te hebben (het bezit / wietolie met THC kopen);
D. te vervaardigen.

Wietolie kopen
Amerika… verschillende THC-percentages.

Nu kennen wij in Nederland het gedoogbeleid. Hierbij worden beperkte productie, beperkte handel en beperkt bezit van bepaalde THC-houdende producten toegestaan, mits aan bepaalde specifieke voorwaarden is voldaan.

Plat gezegd is het alleen mogelijk om in een coffeeshop op min of meer legale wijze aan THC-houdende producten te komen, maar een coffeeshop mag niet alle soorten THC-houdende producten verkopen. Een coffeeshop mag bijvoorbeeld wel wiet, hasj en spacecake verkopen, maar bijvoorbeeld niet wietthee en ook niet THC-olie.

We hopen dat wietolie met THC binnen afzienbare tijd te bestellen is in de verschillende grote steden in Nederland (o.a. Almere, Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht), hetgeen in bepaalde staten van Amerika reeds jaren het geval is.

Of men ooit pure wietolie met THC kan kopen in de winkel valt te betwijfelen. Zolang wietolie met een schamel THC-percentage van slechts 0,2% jammer genoeg wordt gezien als drugs – en derhalve genoemd staat in de Opiumwet – zal wietolie met THC kopen lastig blijven.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4118 reviews.