Skip to content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Italwater

Ital water: water met THC

Ital water is de nieuwste uitvinding van Rinus Beintema. Ital water – ook wel wietwater genoemd – wordt gezien als dé legale vervanger van THC olie. Hoe Rinus Beintema tot deze uitvinding is gekomen leest u op deze pagina.

Rinus Beintema is de oprichter van de Nederlandse stichting ‘Suver Nuver’. Deze stichting heeft Rinus in 2011 opgericht om de legalisering van medicinale cannabis te bevorderen.

Kweken

De stichting zou in eerste instantie cannabis gaan kweken voor een coffeeshop in de stad Leeuwarden waar de stichting gevestigd is. De winsten die de stichting zou maken werden vervolgens uitgekeerd aan de gemeente. De gemeente zou het geld dan weer inzetten voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De gemeente vond het een prachtig idee, maar mocht helaas geen geld aannemen dat was verkregen uit illegale inkomsten.

THC olie

Het volgende plan van Rinus was: cannabisolie met THC. Dat werd toen nog niet legaal via de apotheek verkocht.

Rinus kwam toevallig in aanraking met de vader van een vriend van hem. Deze man was chronische reumapatiënt en vaste klant bij de pijnpoli. De vriend van Rinus vroeg of Rinus wellicht THC olie kon leveren aan zijn vader. De vader van Rinus zijn vriend had er enorm veel baat bij.

Al snel vroegen andere mensen ook om de THC olie. Binnen een maand leverde Rinus aan circa 400 mensen de THC olie.

De THC olie lijkt te werken. In 2018 richt Rinus vervolgens de eerste cannabis social club in Nederland op. Later richt hij nog eens vier van deze cannabis social clubs op waar de boodschap van de wonderolie verspreid wordt.

Mensen met uiteenlopende aandoeningen krijgen er in een informele sfeer voorlichting over het gebruik van THC olie en de werking ervan. En de leden konden via de social club ook THC olie bestellen, vaak in zakjes van 10 ml.

Rechtszaak

Totdat er een rechtszaak kwam. De rechtbank Overijssel heeft de stichting Suver Nuver en haar bestuurder Rinus Beintema in december 2021 veroordeeld voor het overtreden van de Opiumwet en de geneesmiddelenwet.

Rinus werd schuldig bevonden, want hij maakte illegaal een geneesmiddel waarvan hij de kwaliteit niet kon garanderen, aldus de rechter. Als iemand een geneesmiddel maakt dan dient dat te gebeuren via strikte regels, zodat de volksgezondheid niet in gevaar komt. De stichting kon deze veiligheid niet garanderen, omdat zij van willekeurige wietkwekers wiet kregen. De stichting maakte van deze wiet de wietolie met THC.

Rinus werd schuldig bevonden, maar werd niet veroordeeld. Volgens de rechter waren zowel de stichting als Rinus niet rijker geworden. Het doel van de stichting was louter om de mensen die bij de stichting waren aangesloten te voorzien van wietolie met THC. Deze leden hadden veel baat bij de olie. Dat alles afwegende zegt de rechtbank: “Het is wel strafbaar, maar u krijgt geen straf”.

Sluiting cannabis social clubs

Rinus is opgelucht, maar hij moet de social clubs sluiten en het laboratorium waar hij de wietolie maakte ontmantelen. Die zijn immers illegaal.

Rinus is vooral boos op de minister en de wet. Volgens Rinus heeft de minister boter op het hoofd. Circa een miljoen mensen roken in Nederland wiet uit de coffeeshop met goedkeuring van de minister. Rinus maakt van dezelfde wiet zijn wietolie. Vervolgens wordt de kwaliteit van deze wiet zeer in twijfel getrokken.

De uitweg

Na een gedegen onderzoek blijkt dat alle extracten van cannabis wettelijk verboden zijn in Nederland. Als Rinus de Opiumwet goed bestudeerd ziet hij een sluipweg, een loophole – oftewel: een maas in de wet.

Heb je een vloeistof met daarin minder 0,05% THC dan valt het onder een gedoogconstructie. 0,05% is ontzettend weinig werkzame stof. Men noemt de 0,05% het restant van het oorspronkelijke extract.

De oplossing is dus een verdunning van het THC gehalte tot 0,05%, oftewel 1/2000ste deel.

Dat zou volgens Rinus betekenen wanneer men het volume ophoogt van de vloeistof (de wietolie) bijvoorbeeld naar 1 liter (1000 ml), dan verhoogt men ook het automatisch het aantal milligrammen THC. Maar het THC gehalte van 0,05% blijft hetzelfde. Als men dan die liter wietolie in een keer zou opdrinken, dan zou men zeker het effect van de THC merken.

Nog twee problemen te overwinnen

  1. De patiënt dient een enorme hoeveelheid wietolie te drinken om de juiste hoeveelheid THC binnen te krijgen.
  2. Rinus mag het niet produceren, omdat hij niet voldoet aan de eisen die aan de gebruikte cannabis gesteld worden.

Rinus is vervolgens met een Amerikaans bedrijf in gesprek gegaan. Dit Amerikaanse bedrijf verricht zijn werkzaamheden volledig legaal in Amerika. Zoals u misschien wel weet is de regelgeving ten aanzien van cannabis in Amerika de laatste jaren veel liberaler geworden vergeleken met het cannabisbeleid in Nederland.

Omdat het Amerikaanse bedrijf in een legale setting werkt, kunnen zij op een simpele wijze over alle cannabinoïden (werkzame stoffen) beschikken die zij maar willen hebben. Rinus zijn concrete vraag was dan ook of zij de bovengenoemde olie voor hem konden produceren.

Het Amerikaanse bedrijf heet Hemp Synergistics. Het is een Amerikaans levensmiddelenbedrijf dat zich op hennep-gerelateerde producten richt. Het Amerikaanse bedrijf mag wel een THC houdend product aanbieden in Europa.

Ital water: water met THC

De belangrijkste drempel: de hoeveelheid wietolie die een patiënt dagelijks zou moeten drinken om aan de benodigde hoeveelheid THC te komen. Zoveel vet/olie wil niemand dagelijks tot zich nemen.

Rinus heeft vervolgens gekeken of er een methode is om de THC wateroplosbaar te maken. Dit is het Amerikaanse bedrijf gelukt. Rinus gaf het water waar de wateroplosbare THC aan toegevoegd is de naam: Ital water.

Wat het Amerikaanse bedrijf nog meer is gelukt is dat wanneer een persoon een grote hoeveelheid cannabinoïden inneemt, bijvoorbeeld THC, dan ziet het menselijk lichaam dat als een onnatuurlijke hoeveelheid stoffen. Het lichaam breekt dan circa 90% van deze stoffen af.

De slimme koppen van Hemp Synergistics hebben het THC molecuul door middel van druk en hitte verstopt in een koolhydraat molecuul, waardoor het lichaam het niet meer herkend als onnatuurlijk. Dit heeft als gevolg dat de consument die het inneemt een veel lagere dosering zou kunnen krijgen voor dezelfde resultaten. En dat is natuurlijk waar iedereen op zit te wachten, want dan hoef je steeds minder geld uit te geven voor een product dat je nodig hebt.

Intussen hebben circa 300 mensen die aangesloten zijn bij de stichting het waterproduct met THC gebruikt. 42% van hen zegt meer effect te voelen dan bij de oude THC olie die Suver Nuver tot december 2021 aanbood.

Rinus wilt absoluut openheid van zaken geven over het naar zijns inziens legale Ital water en heeft er geen moeite mee om analyserapporten of ingrediëntenlijsten van het Ital water te overhandigen aan controlerende instanties.

Vindt u het gebruik van wateroplosbare THC nog een brug te ver? Gebruik dan eens onze wateroplosbare CBD.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5586 reviews.