Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Hooikoorts

Wietolie tegen hooikoorts

Wanneer u last heeft van hooikoorts, dan kan het helpen om wietolie te gebruiken. In dit artikel leggen wij uit hoe wietolie helpt tegen hooikoorts. Echter voordat wij dat doen, is het nodig om eerst uit te leggen wat hooikoorts nou precies is.

Wat is hooikoorts?

De officiële Latijnse benaming voor hooikoorts is pollinosis. Hooikoorts is een allergie voor de pollen van bepaalde typen grassen, planten en bomen.

Deze pollen komen vrij tijdens de bloeiperiode. Bij de meeste grassen en planten begint de bloeiperiode in het voorjaar en loopt deze door in de zomer. Om die reden hebben de meeste mensen alleen in het voorjaar en de zomer last van hooikoorts.

Hooikoorts wordt veroorzaakt door een overreactie van het afweersysteem op de stuifmeel van planten. Deze overreactie kan zich op verschillende manieren uiten. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • loopneus
  • jeukende en brandige ogen
  • niezen
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid of lusteloosheid

Hoe werkt wietolie tegen hooikoorts?

Het grote voordeel van wietolie is dat dit voedselsupplement zich niet richt op symptoombestrijding, maar wietolie pakt de allergische reactie zelf aan. Dit moeten wij uitleggen:

In het menselijk lichaam bevindt zich een systeem dat heet het endocannabinoïdesysteem (ECS). Dit systeem reageert op stoffen die het lichaam zelf aanmaakt: endocannabinoïden. Echter het ECS reageert ook op bepaalde stoffen uit de cannabisplant: cannabinoïden.

In wietolie zitten veel van deze cannabinoïden. Dat geldt vooral voor CBD-olie Full Spectrum. In deze vorm van wietolie zit naast CBD namelijk ook minder bekende cannabinoïden zoals CBN, CBC en CBG.

Nu beïnvloedt het ECS op zijn beurt weer andere lichaamssystemen waaronder het menselijk afweersysteem. Zoals eerder aangegeven wordt hooikoorts veroorzaakt omdat het afweersysteem bij bepaalde mensen niet op de juiste wijze reageert op stuifmeel.

De aanwezige cannabinoïden in wietolie beïnvloeden het ECS. Het ECS op zijn beurt versterkt het afweersysteem. Op deze manier helpt wietolie bij het tegengaan van hooikoorts.

Wetenschappelijk onderzoek

Hoewel er veel anekdotisch bewijs is voor het positieve effect van wietolie bij hooikoorts, hebben wij bij de research voor dit artikel geen wetenschappelijk onderzoek kunnen vinden. In ieder geval geen onderzoek dat specifiek ingaat op de werking van wietolie bij hooikoorts.

Wel vonden wij een onderzoek van de Universiteit van Bonn dat kijkt naar de effecten van cannabinoïden op allergische reacties bij muizen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het ECS een positieve invloed heeft op het tegengaan van allergische reacties.

Nu mogen wij onderzoek op dieren nooit zomaar van toepassing verklaren op mensen. Er is daarom nog veel meer onderzoek nodig voordat de medische wereld de werking van wietolie bij hooikoorts officieel zal erkennen.

Aan de andere kant kan wietolie proberen in ieder geval geen kwaad.

Welke soort wietolie?

Wietolie is een natuurproduct zonder bijwerkingen. Dit geldt al helemaal voor CBD-wietolie. De werkende stof in deze vorm van wietolie is cannabidiol (CBD). Het is onmogelijk om bij normaal gebruik high te worden van CBD-olie. En het is volledig legaal.

Dit kan niet gezegd worden THC-wietolie. Bij een verkeerde dosering van THC-olie bestaat namelijk het risico op een high. Begin daarom met een lage dosering, bijvoorbeeld: 1 druppel per keer. Bouw het aantal druppels rustig op. Neem de volgende dag 2 druppels. En zo verder. Op deze wijze kunt u uw bovengrens ontdekken. Dit is de grens / het aantal druppels waarbij u zich prettigst voelt. Zodoende hoeft u dus niet high te worden door het gebruik van THC-olie.

THC-olie is niet legaal. Als u THC-olie wilt gebruiken bent u daarom aangewezen op zelf maken of aanschaffen in het grijze circuit. Daarom adviseren wij altijd om eerste CBD-olie te proberen. Wanneer dat niet werkt, dan kunt u altijd nog overwegen om over te stappen op THC-olie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wietolie en hooikoorts? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4888 reviews.