Skip to content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Hexahydrocannabinol: een revolutionaire cannabinoïde

Toen HHC werd ontdekt, bleef het stofje een beetje op de achtergrond. Men wist niet zo goed wat HHC te bieden had. Inmiddels is dat veranderd. HHC olie wordt vandaag de dag ontzettend vaak gebruikt als ‘de legale vervanger van THC olie’.

HHC olie

Omdat cannabis zo populair is geworden, wordt door liefhebbers nu ook weleens verder gekeken dan alleen CBD of THC. En gelukkig maar. Een van de belangrijkste minder bekende cannabinoïden is wat ons betreft HHC. Dit stofje werd pas in de jaren 40 ontdekt, door de opkomst van moderne technologieën.

Over HHC bestaan helaas ook een heleboel misverstanden. Laten we daarom eens nagaan wat er allemaal over deze vorm van wietolie bekend is. Wij baseren ons hierbij op de nieuwste inzichten.

HHC-HexahydrocannabinolWat is hexahydrocannabinol (HHC)?

HHC is de afkorting van hexahydrocannabinol. Vaak wordt over HHC geschreven dat het stofje te vinden zou zijn in hennepzaden en hennepstuifmeel. Dat is wel zo, maar dat zijn zulke kleine aantallen dat het stofje nauwelijks kan worden getraceerd. HHC is dan ook op een heel andere manier populair geworden: door het stofje te produceren in een laboratorium. Dat gebeurt op basis van natuurlijke cannabinoïden, of met een cannabisextract. In elk geval worden deze bestanddelen gebruikt om de productie van HHC te verhogen. En daardoor kan er uiteindelijk HHC olie van worden gemaakt.

Dat is meteen ook de reden dat HHC weleens een semi-synthetische cannabinoïde wordt genoemd. De HHC die in de volksmond bekend is, betreft namelijk vrijwel altijd die kunstmatige vorm. De eerste keer dat HHC door de mens gemaakt werd, was in 1944 in Amerika. Een man genaamd Roger Adams experimenteerde toen door waterstofmoleculen aan een vorm van THC toe te voegen: delta-9-THC. Dit wordt hydrogenering genoemd.

Ondanks de uitvinding van Adams gebeurde er vrijwel niets mee. Het duurde tientallen jaren voordat HHC weer in de aandacht kwam. Dat was in eerste instantie ook niet omdat men de werking van HHC ging waarderen. Het was vooral een alternatief voor mensen die eigenlijk THC wilden hebben. Inmiddels heeft HHC zich ook als zelfstandig stofje bewezen, en daarom is HHC olie nu zo populair geworden.

Waar is HHC olie goed voorWaar is HHC olie goed voor?

Over de werking van HHC, en dus ook van HHC olie, is nog weinig bekend. Het is dus van belang om alle informatie hierover op z’n minst met een korreltje zout te nemen. Toch kunnen er wel enkele duidelijke vermoedens over worden gedeeld.

Zoals gezegd werd HHC oorspronkelijk gebruikt als alternatief voor THC, en de voordelen van HHC lijken nog steeds enigszins overeen te komen met die van THC. HHC zou net als THC van invloed zijn op de cannabinoïdereceptoren in het menselijk lichaam. Hierdoor zou de gebruiker verschillende effecten kunnen ervaren, zoals euforie en een andere perceptie van de realiteit. Maar ook een lachkick, of juist vermoeidheid. Daarnaast wordt ontspanning, bestrijding van migraine en bestrijding van andere pijntjes weleens genoemd.

Wederom moet hierbij worden aangemerkt dat dit slechts gebaseerd is op ervaringsverslagen. Het is belangrijk HHC zelf eens te proberen voordat u al te grote conclusies trekt over het succes ervan. Daarnaast is een geruststelling van toepassing: HHC heeft niet even grote psychoactieve effecten als THC. De psychoactieve werking – de ‘high’ waarover vaak wordt gesproken – wordt bij THC sterk genoemd, en bij HHC juist mild.

Toepassingen HHC

HHC komt in verschillende vormen. Er zijn HHC gummies, oftewel snoepjes. Er zijn HHC bloemtoppen. Daarnaast is het mogelijk om HHC als voorgedraaide joint te roken. En er is ook nog de optie om HHC te vapen. Maar wat ons betreft – vandaar ons aanbod – is HHC olie de meest verstandige keuze.

Dosering

Het is helaas niet mogelijk om een vaste dosering aan te raden voor iedereen. De werking van HHC verschilt namelijk per persoon, zoals wel vaker bij cannabis het geval is. Het is dus het handigst om er zelf achter te komen welke dosering voor u het meest geschikt is. Wij raden aan om met een heel klein beetje te beginnen, en van daaruit de dosering verder op te bouwen.

Doe dit echt in kleine stapjes, zodat u heel precies kunt nagaan wat de effecten van de HHC olie zijn op uw lichaam en geest. Een handige vuistregel is deze: gebruik eerst een tijdje dezelfde dosering, en pas wanneer deze dosering begint te vervelen, is het tijd voor de volgende stap.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5586 reviews.