Hasjolie en wietolie

Wat is het verschil tussen hasjolie en wietolie?

Veel mensen denken dat hasjolie en wietolie hetzelfde is. Hasjolie wordt gemaakt middels butaangas met de bedoeling om er een zo sterk mogelijk middel van te maken. Het doel van hasjolie is om er zo stoned mogelijk van te worden. THC-wietolie wordt gemaakt middels alcohol-extractie.

Als je hasjolie naast CBD-wietolie legt dan zie je dat hasjolie heel zuiver/schoon (het is dus ideaal om te roken), het ziet er uit als honing. Als je onverdunde wietolie neemt dan zie je dat het er uit ziet als stroop. Wietolie is dus donkerder van kleur dan hasjolie, omdat er terpenen in zitten, bladgroen, et cetera. Deze stoffen maken het minder aantrekkelijk om te roken.

Een wietroker zal dan ook niet snel overstappen op de mildere wietolie. Als je namelijk wiet verhit wat bij roken (meer dan 200 graden) het geval is, bij vaporiseren (180-190 graden), of bij het maken van spacecake (180 graden), dan ontstaat door de hitte nieuwe THC. Hierdoor is bijvoorbeeld de spacecake zo krachtig. Als je THC-wietolie maakt dan wordt de wiet opgelost in pure alcohol (96% alcohol, 4% water), de alcohol wordt daarna verdampt zodat er alleen nog de hars overblijft. Alcohol verdampt bij 78 graden en water bij 100 graden. Wat er overblijft is dus nooit warmer geweest dan 100 graden. THC-wietolie zal dan ook nooit het roken kunnen vervangen als het gaat om recreatief gebruik.

Het verschil tussen hasjolie en wietolie zit hem dus in de eindgebruiker. Hasjolie wordt gebruikt door de recreationele gebruiker om er stoned van te worden. Wietolie wordt gebruikt door gebruiker voor zijn/haar welzijn.