Gebruiksaanwijzing

Over het gebruik van CBD-wietolie en THC-wietolie

Gebruiksaanwijzing CBD-wietolie en THC-wietolie

U heeft de keuze gemaakt om wietolie (CBD-wietolie en/of THC-wietolie) te gaan gebruiken tegen bepaalde klachten, of gewoon preventief. Maar hoe nu verder? De eerste stap is het opzoeken van een gebruiksaanwijzing. Het gevolg is een lange zoektocht op het internet naar de juiste wijze van gebruik. Hieronder besparen wij u deze lange internetsessie en bieden u de handvaten voor het op een juiste wijze gebruiken van wietolie.

CBD-wietolie of THC-wietolie?

We adviseren om eerst de CBD-wietolie uit te proberen. CBD-wietolie is namelijk legaal, goedkoop en u kunt er niet high van worden. Mocht u dus al geholpen zijn met CBD-wietolie dan zou dat heel fijn zijn.

Indien u onvoldoende/geen baat heeft bij CBD-wietolie kunt u ervoor kiezen om THC-wietolie te proberen. THC-wietolie is niet legaal. Het schimmige zwarte circuit lijkt de enige mogelijkheid om THC-wietolie in huis te krijgen. Echter, onze webshop biedt hulpmiddelen en medicinale wietzaden aan om eenvoudig thuis zelf uw THC-wietolie te maken.

Toediening wietolie

Het innemen van wietolie gebeurt meestal oraal door middel van enkele druppels onder de tong te laten vallen of door enkele druppels op een theelepel te doen en dat in te nemen. Uitzondering zijn maagaandoeningen waarbij capsules de voorkeur verdienen (zie ook wietolie tegen Crohn) en huidaandoeningen waarbij medicinale wietzalf van hulp kan zijn (zie ook wietolie tegen psoriasis).

Gebruiksaanwijzing wietolieDe juiste dosis

Op voorhand kan niet worden gezegd bij welke soort wietolie (CBD-wietolie of THC-wietolie) u het meeste baat kunt hebben en hoeveel druppels u dient in te nemen. Dit zal u moeten uitproberen, de juiste dosering van zowel CBD-wietolie als THC-wietolie verschilt van persoon tot persoon. Het doseren moet men leren.

Advies dosering CBD-wietolie

Druppel met de pipet twee tot drie keer per dag enkele druppels onder de tong en slik deze na circa één minuut door. Indien gewenst kan de dosering wekelijks langzaam worden opgebouwd (naar behoefte). Dagelijks aanbevolen hoeveelheid (15 druppels) niet overschrijden. Zelf adviseren we om te beginnen met 6 druppels per dag. Twee in de ochtend, twee in de middag en twee voor het slapen gaan. Komt dit qua tijd niet uit dan kiezen we ervoor om 3 druppels in de ochtend in te nemen en 3 in de avond.

Advies dosering THC-wietolie

U kunt van THC-wietolie high worden. De dosering ervan luistert dus nauwer dan bij CBD-wietolie. Start met het innemen van 1 druppel onder de tong. Binnen ongeveer 15 minuten zal de THC-wietolie beginnen te werken en blijft circa 4 tot 5 uur werkzaam. Door uw bovengrens op te zoeken kunt u voorkomen dat u aan het onderdoseren bent. Uw bovengrens is de grens waarbij u high wordt. Voorbeeld: bij inname van 3 druppels wordt u high dan is dat uw bovengrens. Neem in het vervolg dan 2 druppels in. Zo voorkomt u het high worden, krijgt u voldoende THC binnen en kunt u het maximale resultaat boeken.

Bewaartip

Ongeacht het soort olie (CBD-wietolie of THC-wietolie), dient u het altijd te gebruiken op kamertemperatuur, even goed te schudden voor gebruik en te bewaren op een koele donkere plek. Let wel: koude wietolie druppelt lastig. Schroefdraad van zowel het flesje als het pipet regelmatig schoonmaken.

Algemene informatie

Over de invloed van het gelijktijdig innemen van wietolie met andere middelen is weinig bekend. Raadpleeg uw arts/apotheker. De producten die wij aanbieden zijn geschikt voor personen die een veganistische levensstijl aanhouden, koosjere producten consumeren of lactose-intolerant zijn.

Gerelateerd

Wat is wietolie?
Welke wietolie heb ik nodig?
Ziektes en kwalen
Meestgestelde vragen

Overzichtspagina

Disclaimer

Wietolie kan beter niet worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Wietolie speelt vooralsnog geen rol in de genezing van de op deze webshop genoemde ziektebeelden/aandoeningen, maar kan helpen de klachten die bij de aandoeningen horen of de bijwerkingen van andere medicatie te verminderen.

Wij zijn niet in staat om informatie te geven over welke gezondheidsclaim dan ook met betrekking tot wietolie. Wenst u meer te weten over de werking van wietolie in relatie tot een specifiek(e) ziektebeeld/aandoening dan raden wij u aan om hierover u eigen onderzoek te doen.

Informatie op deze website kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een arts. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie of het zonder doktersadvies wijzigen, stoppen of aanpassen van een behandeling.