skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Frankrijk

Frankrijk

Wietolie mee naar Frankrijk

Af en toe krijgen wij van mensen de vraag binnen of het verstandig is om wietolie mee te nemen op vakantie naar het buitenland (o.a. Frankrijk). Dat is een logische en verstandige vraag. Immers wil je niet zomaar een tijdje met wietolie stoppen, alleen maar omdat je op vakantie gaat. Aan de andere kant wil je ook niet het risico lopen dat je op jouw vakantiebestemming wordt gearresteerd vanwege je wietolie.

In een serie blogs zullen wij voor populaire vakantiebestemmingen een uitgebreid antwoord geven op de bovengenoemde vraag. Wij beginnen met het land dat al jaren op nummer één staat van de lijst met de meest populaire vakantiebestemmingen: Frankrijk.

THC-wietolie illegaal in Frankrijk

Laten wij beginnen met het slechte nieuws. Net als in Nederland is THC-wietolie ook in Frankrijk illegaal. Echter er is hier wel een belangrijk verschil in hoe de twee landen omgaan met middelen die THC bevatten. Vanwege ons befaamde gedoogbeleid is het in Nederland toegestaan THC-wietolie in bezit te hebben, zolang het maar voor eigen gebruik is. Echter in Frankrijk kan je al in de cel belanden wanneer je slechts één flesje THC-olie bij je hebt. Ook al is het slechts voor eigen gebruik.

CBD-wietolie is legaal in Frankrijk

Als je CBD-wietolie wilt meenemen op vakantie, dan heb je géén verklaring van de dokter nodig. De cannabinoïde CBD wordt namelijk in Frankrijk gedoogd, net als in Nederland. In onze webshop kan je kiezen uit verschillende CBD-oliën.

Voordat je gaat bestellen, hebben wij nog wel voor jou de volgende tip: bij sommige van onze CBD-oliën staat op het etiket een gestileerde afbeelding van het blad van de cannabisplant. Wanneer je CBD-wietolie wilt meenemen naar Frankrijk, dan is het slimmer om voor een potje CBD-olie te kiezen waar dit symbool níet opstaat.

Hoewel CBD-olie de gedoogstatus heeft in Frankrijk kan het cannabissymbool op een potje CBD-olie wel tot misverstanden leiden. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk niet urenlang onnodig op een politiebureau doorbrengen alleen maar vanwege een overijverige gendarme die niet het verschil begrijpt tussen CBD-, en THC-wietolie.

Woon je in Frankrijk en heb je interesse in onze producten? Orders vanaf 50 euro verzenden wij gratis naar Frankrijk.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2236 reviews.