Skip to content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

CBN pleisters

CBN is de afkorting van cannabinol. Dit is een stofje uit de cannabisplant. Andere, bekendere stofjes uit deze plant zijn bijvoorbeeld CBD en THC.

CBN pleisters zijn, de naam zegt het al, pleisters die de gebruiker op de huid kan aanbrengen. In korte tijd zijn CBN pleisters een populaire manier van CBN gebruik geworden.

Door de transdermale werking van de pleister wordt de CBN uit de pleister geleidelijk door de huid opgenomen in 8-10 uur tijd. Hierdoor lenen de CBN pleisters zich er perfect voor om ze tijdens de nacht te gebruiken om uw nachtrust te bevorderen.

Men kan de CBN pleister vergelijken met bijvoorbeeld de nicotinepleister of de hormoonpleister.

Waar zijn CBN pleisters goed voor?

Er zijn meerdere belangrijke redenen waarom gebruikers voor CBN pleisters kiezen. CBN brengt in de eerste plaats gevoelens van stress bij de gebruiker in mindering. Er gaat een rustgevende werking van uit. Ervaringsdeskundigen vertellen dat ze mentaal ontspannen raken van CBN. Dit heeft als gevolg dat gebruikers van CBN gemakkelijker in slaap vallen en ook beter en dieper slapen.

CBN wordt dan ook vaak gebruikt om slaapproblemen te bestrijden. Onder slaapproblemen verstaan we onder meer: moeite om in slaap te komen, veel vroeger wakker dan gewenst en zeer vermoeid wakker worden. Deze problemen doen zich met name voor bij mensen die stress ervaren. Meestal zijn het tijdelijke problemen, maar er bestaat ook zoiets als chronische slapeloosheid. Dit houdt in dat mensen langer dan drie maanden ernstige slaapproblemen ondervinden.

Dit verklaart meteen ook de populariteit van CBN pleisters. Naar schatting heeft namelijk één op de vier tot zelfs één op de drie mensen in Nederland moeilijkheden met betrekking tot de nachtrust. Bij jongere mensen is dit cijfer één op de vijf. Vrouwen hebben iets vaker last van slaapproblemen dan mannen.

CBN pleisters werking

De gebruiker brengt de CBN pleister aan op de huid. Via de huid komt de CBN langzaam in de bloedbaan van de gebruiker terecht. Het lichaam doet vervolgens de rest.

Een groot voordeel van deze werking is dat er sprake is van een hoge biobeschikbaarheid. Dit houdt in dat er weinig tot geen CBN door het lichaam wordt afgebroken voordat het in het bloed terechtkomt. Dit is een belangrijk verschil met bijvoorbeeld CBN olie, omdat olie via de mond en dus ook via het spijsverteringskanaal het lichaam binnenkomt. Dan wordt wél CBN afgebroken.

De cijfers: de biobeschikbaarheid van CBN-pleisters is 90 tot 95 procent. De biobeschikbaarheid van CBN olie is slechts 40 tot 45 procent.

Voordelen van CBN pleisters

 • Vanzelfsprekend hebben CBN pleisters geen smaak, omdat ze op de huid worden aangebracht. Dit wordt zeer gewaardeerd door mensen die de smaak van bijvoorbeeld CBN olie onprettig vinden.
 • CBN pleisters nemen alle zorgen weg. Men hoeft alleen een pleister op te plakken en kan vervolgens acht tot tien uur lang aan andere dingen denken. De pleister en het lichaam doen namelijk al het werk. Dit is vooral handig tijdens het slapen.
 • CBN pleisters komen in gemakkelijke verpakking en kunnen zonder problemen worden verdeeld onder vrienden en familieleden.
 • De pleisters kunnen gemakkelijk worden geknipt, waardoor iedereen de juiste maat voor zichzelf kan kiezen.

Waar plak je de CBN pleister?

In principe kunt u zelf bepalen waar u de pleister plakt. Wij raden aan om een haarvrij onderdeel van uw lichaam te kiezen zoals bijvoorbeeld de schouder, pols of heup. Ook is het verstandig om steeds een andere plek te kiezen. Heeft u een allergische reactie? Probeer dan een ander lichaamsdeel of kies desnoods voor CBN olie.

CBN pleisters gebruiken

 • Trek de pleister van het velletje en plak de pleister op de huid.
 • Doe dit dertig tot zestig minuten voordat u gaat slapen.
 • De pleister mag niet in contact komen met water, dus ga niet douchen of in bad bij gebruik van CBN pleisters.
 • Na acht tot tien uur kunt u de pleister weer verwijderen (wanneer u wakker wordt dus). Tip: doe dit onder de douche, dan is het makkelijker. Zit de pleister toch op een plek met haren: trek dan met de haarrichting mee.

Hoe snel werkt de CBN pleister?

Een CBN pleister werkt doorgaans binnen een kwartier. De CBN wordt geleidelijk opgenomen door het lichaam in acht tot tien uur. Dit gebeurt in fases, wat de effectiviteit van het middel enorm vergroot.

Oana GreenWat zijn de beste CBN pleisters?

Op basis van onze eigen expertise, maar ook door het enorme aantal positieve reviews, raden wij de CBN pleisters van Oana Green aan. Lees deze ervaringen vooral zelf door. Oana loopt echt voor, als het om slaapproblemen en cannabisproducten gaat. Ze bieden ook onderzoeksrapporten aan, waardoor u zelf een oordeel kunt vellen over de juistheid van hun beweringen. Al hun producten zijn getest door derden.

Zijn er bijwerkingen bekend?

Het antwoord op deze vraag is simpel: nee, die zijn niet gemeld. Uiteraard kan de sterkte van het effect verschillen per persoon. Is het effect voor u te sterk? Knip dan de volgende keer een kleiner stukje af. Maar wees dus gerust: CBN pleisters zijn volkomen veilig te gebruiken.

Waarom CBN pleisters?

CBN werd al langer ingenomen via de mond, bijvoorbeeld als CBN olie. Maar dat vond niet iedereen prettig. Daarom zijn er nu de zeer gebruiksvriendelijke CBN pleisters, waarbij de CBN geleidelijk door de huid wordt opgenomen en door het lichaam wordt verspreid.

Legaal in Nederland en België

Goed nieuws: CBN pleisters zijn volledig legaal, zowel in Nederland als in België. Anders dan bij THC veroorzaakt CBN namelijk geen high.

Géén baat?

Er zijn mensen die beweren geen baat te hebben bij gebruik van CBN pleisters. Vaak is dat een te snelle conclusie. Het is van groot belang dat u de juiste dosering kiest. Bij sommige mensen is simpelweg een hogere dosering nodig. Dit kunt u heel gemakkelijk uitvinden door verschillende doseringen te proberen. Mocht ook dit geen effect hebben, dan kunt u een ander CBN product proberen, zoals CBN olie.

Als vuistregel kunt u aanhouden dat u de CBN pleisters minimaal veertien dagen geprobeerd moet hebben, voordat u uw conclusies trekt.

Waarschuwingen

 • Niet geschikt kinderen.
 • Bewaar het product op een koele, droge en donkere plek. Kamertemperatuur is vaak het beste.
 • Krijgt u medicijnen, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Vraag dan eerst goedkeuring bij uw arts, voordat u met CBN pleisters begint.
 • Ook wanneer u bijwerkingen van CBN pleisters ondervindt, is het verstandig om een dokter te raadplegen. Vanzelfsprekend dient u voor die tijd even te stoppen met de pleisters, totdat de dokter advies heeft gegeven.
Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5607 reviews.