Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

CBD-olie raw / (full spectrum)

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar deze soort CBD-olie. Dit type CBD-olie wordt ook wel ‘rauwe cbd-olie’ of ‘ruwe cbd-olie’ genoemd. Tijdens de productie van CBD-olie raw wordt er geen gebruik gemaakt van verhitting om de olie zuiverder te maken (hetgeen bij CBD-olie ‘puur’ wel het geval is).

Full spectrum is Engels voor ‘volledig scala’. Een full spectrum CBD-olie bevat ook álle waardevolle stoffen van de hennepplant. Een volledig scala dus. Een CBD-olie puur bevat vaak alleen de cannabinoïde CBD. Wenst u absoluut geen sporen van THC in uw CBD-olie? Kies dan voor de CBD-olie puur.

Raw CBD-olie bevat de wettelijk toegestane hoeveelheid THC (0,05% – 0,2%) wat mede zorgt voor het entourage effect (de verschillende waardevolle stoffen versterken elkaars werking). Dit percentage is zo laag dat u er niet high/stoned van kan worden. Dit is de reden waarom deze olie legaal is.

CBD-olie raw bevat dus naast CBD álle waardevolle stoffen die uit de hennepplant gehaald kunnen worden. Lees hier verder…

Specials

CBD-olie met smaak - 10 ml

CBD-olie met smaak - 20 ml

Op voorhand kan niet worden gezegd of u baat heeft bij de CBD-olie ‘raw’. Het devies luidt: uitproberen.

Welk CBD-percentage?

Ieder mens/dier zal anders reageren op de CBD-olie. Ons advies is:

2,5– 5%: kinderen en huisdieren
5% – 25%: volwassenen

Zoals u ziet is de range bij volwassenen erg breed. Als u nog nooit CBD-olie hebt gebruikt, dan kunt u het beste kiezen voor een CBD-olie met een lager percentage (5-10%). Later kan altijd nog gekozen worden voor een olie met een hoger CBD-percentage.

CBD-olie raw bevat meer inhoudsstoffen

Tijdens het productieproces wordt het extract niet verder bewerkt, vandaar de naam ‘rauwe’ of ‘ruwe’ CBD-olie. Daardoor blijven er meer inhoudsstoffen uit de hennepplant in het extract bewaard.

Denk aan inhoudsstoffen als: flavonoïden, terpenen, fenolen en cannabinoïden (CBG, CBN en CBC). Deze inhoudsstoffen kunnen een positieve bijdrage geven aan de werking, dit kan echter variëren van persoon tot persoon.

Rauwe CBD-olie
CBD-olie raw, ook wel: ruwe/rauwe CBD-olie genoemd.

Smaak

‘Rechtstreeks van het plantje in het pipetflesje’… de CBD-olie raw is minder zuiver dan de pure CBD-olie. Doordat er meer inhoudsstoffen bewaard zijn gebleven is de CBD-olie raw vaak iets donkerder van kleur en heeft soms een bittere nasmaak.

Prijs

Het zal u wellicht zijn opgevallen dat de CBD-olie raw over het algemeen goedkoper is dan de CBD-olie puur. Dit komt door de wijze van productie. CBD-olie raw wordt – zoals eerder gezegd – minder bewerkt dan pure CBD-olie. Dit resulteert in een lagere prijs voor CBD-olie raw.

Gebruiksaanwijzing

Voor het gebruik van CBD-olie kunt u de volgende pagina raadplegen: CBD-gebruiksaanwijzing.

Overzicht verschillen tussen CBD-olie raw en CBD-olie puur

Type CBD-olie Raw Puur
CO2-extractie (koud) x
CO2-extractie (verhit) x
Gedecarboxileerd x
Niet gedecarboxileerd x
Full spectrum plantextract x
Alle cannabinoïden, zuurvormen en terpenen x
Alleen cannabinoïden x
Bittere smaak x
Zachte nootachtige smaak x
Verhouding 1:1 CBD:CBD-A
Mooie dunne CBD-olie x x
Analyses online beschikbaar x x

Tip! Voor meer informatie over CBD-olie RAW, zie Wikipedia.

Welke CBD-olie raw?

Heeft u een vraag, of hulp nodig bij het kiezen van een CBD-olie ‘raw’? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5415 reviews.