skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Biologisch

Biologisch

Veel van de CBD-olie die wij verkopen is gemaakt van biologische producten. Bij de beschrijving van onze ‘CBD-olie biologisch’ noemen wij ook altijd het biologische EU-certificaat.

Maar wat betekent zo’n biologische EU-certificaat nou precies? Hierover gaat dit artikel.

Europese regels

Binnen de Europese Unie is het verboden om op de verpakking en in marketinguitingen zomaar het woordje ‘biologisch’ te gebruiken. Agrariërs en voedselproducenten moeten zich namelijk aan strenge regels houden voordat zij hun producten biologisch mogen noemen.

Deze regels zijn vastgelegd in een EU-richtlijn van bijna 300 pagina’s. Weinig mensen zullen de tijd en/of juridische kennis hebben om dit document te doorgronden. Daarom geven wij hieronder een korte uitleg over wat deze regels behelzen.

Productie CBD-olie biologisch

Uitgangspunt van de EU-regels voor biologisch producten is dat de producten tot stand zijn gekomen door middel van biologische productie. De EU gebruikt de volgende definitie voor biologische productie:

“Een duurzaam landbouwsysteem met oog voor het milieu en dierenwelzijn, maar ook voor alle andere stadia van de voedselvoorzieningsketen (zoals levering van grondstoffen, verwerking, opslag, transport, distributie en detailhandel).”

Voor plantaardige biologische landbouwproducten (aardappels, hennep, graan etc.) betekent dit onder andere het volgende:

  • er zijn geen pesticiden gebruikt
  • er is geen kunstmest gebruikt
  • het gaat níet om genetische gemodificeerde producten (GGO’s)
  • gebruikte mest komt van vee uit de directe omgeving (dus geen aanvoer van elders)
  • hergebruik van oogstafval om grond vruchtbaar te houden (gewasrotatie)

Biologische ingrediënten

De regels voor producten die direct van het land komen, zijn duidelijk, maar hoe zit het met bewerkte voedingsmiddelen en voedingssupplementen? In de supermarkt kan u immers niet alleen biologische appels en peren kopen, maar ook biologisch brood, wijn, koekjes etc.

Voor dit soort bewerkte producten geldt dat meer dan 95% van de landbouwingrediënten biologisch zijn. Het gaat dan om het gewicht. Dus als u een biologische chocoladereep koopt van 100 gram, dan bestaat minimaal 95 gram daarvan uit biologische producten. In de praktijk zal het percentage meestal nog een stuk hoger liggen.

Aan de maximaal 5% niet-biologische ingrediënten in biologische producten stelt de EU trouwens nog wel andere eisen. Het gaat dan met name om eisen met betrekking tot voedselveiligheid.

Controlesysteem

Om er absoluut zeker van te zijn dat biologische producten daadwerkelijk voldoen aan de EU-eisen, heeft de Europese Unie een systeem ingericht om dat te controleren.

Dit systeem bestaat uit een aantal onafhankelijke partijen die controleren of biologische producten werkelijk voldoen aan de EU-eisen. Pas nadat zo’n onafhankelijk partij het product heeft onderzocht, krijgt een product een certificaat dat de biologisch oorsprong van een product bewijst.

De biologische CBD-oliën die wij verkopen, beschikken allemaal over een dergelijke EU-certificaat.

Bronnen:

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze biologische CBD-olie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over biologische CBD-olie en onze andere CBD-producten.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2258 reviews.