Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (België) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Bewaren

Bewaren

Wietolie bewaren

Na het openen van een potje wietolie kan je de wietolie nog ongeveer een jaar bewaren en gebruiken. Het is daarbij wel belangrijk, dat je de wietolie op de juiste manier bewaart. Daarom geven hier enkele tips voor het bewaren van wietolie.

Wietolie koel bewaren

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de wietolie koel bewaard. Wietolie is een plantaardig product en net als de meeste andere plantaardige producten kan koel bewaren de houdbaarheid aanzienlijk verhogen.

Ben je een wietoliegebruiker die binnen twee maanden een heel potje wietolie gebruikt, dan is het minder belangrijk dat je de wietolie in de koelkast bewaard. Wietolie buiten de koelkast blijft met gemak langer dan een paar maanden goed.

Echter ben je een onregelmatige wietoliegebruiker, dan is het wel verstandig om de wietolie op een koele en donkere plek te bewaren. Meestal is dat de koelkast, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Mijn oma woont bijvoorbeeld in een oud huis met een kelder. Zij bewaart haar CBD-wietolie in haar kelder en dat is ook prima.

Gebruiken op kamertemperatuur

Tegelijk met koel bewaren geven wij het advies om wietolie te gebruiken op kamertemperatuur. De reden hiervoor is dat de wietolie dan beter druppelt. Koudere wietolie klontert namelijk een beetje en zal daardoor minder goed druppelen.

Wij zijn ons bewust van de schijnbare tegenstrijdigheid van deze twee adviezen. De oplossing is echter kinderlijk eenvoudig:

Haal de wietolie tien minuten voor gebruik uit de koelkast en warm het flesje op tussen je handen. Vergeet niet om tussendoor een beetje te schudden. Over het algemeen zit wietolie in kleine potjes en tien minuten tussen twee warme handen is meestal voldoende om de hele wietolie op te warmen.

Let op: Ga níet de wietolie in kokend water of in de magnetron opwarmen. Dat soort gehaaste opwarmen zal namelijk ten koste gaan van de houdbaarheid van de wietolie.

Op donkere plek bewaren

Verder is het verstandig om de wietolie op een donkere plek te bewaren. Teveel licht en warmte kunnen namelijk leiden tot oxidatie. Hierbij worden bepaalde stoffen uit de wietolie omgezet in andere stoffen waardoor de samenstelling verandert.

Om dezelfde reden moet je een potje wietolie ook niet in de zon laten staan. Behalve dat het zonlicht de kwaliteit beïnvloed, zal hierdoor ook de wietolie teveel opwarmen. Zoals gezegd beïnvloed dat de houdbaarheid.

Schroefdraad pipetflesje schoonhouden

Daarnaast is van belang dat de schroefdraad schoon blijft. Je hoeft niet na ieder gebruik de schroefdraad schoon te maken, maar wel met enige regelmaat. Het kan namelijk dat het vuil in de schroefdraad schimmel bevat. Je wilt voorkomen dat dit de wietolie zelf gaat besmetten.

Mengstof beïnvloed bewaartermijn

Ten slotte is de mengstof van invloed op de maximale bewaartermijn van wietolie. Dit zullen wij toelichten.

Wietolie is een mengsel van een plantaardige olie en geconcentreerde CBD- of THC-pasta. De plantaardige olie is de mengstof. De CBD/THC is de inhoudsstof. Voor de mengstof kunnen verschillende soorten plantaardige oliën worden gebruikt: hennepzaadolie, kokosolie, olijfolie etc.

De meest gebruikte mengstof voor wietolie is tegenwoordig hennepzaadolie. De reden hiervoor is niet alleen dat daarmee alle ingrediënten van dezelfde grondstof zijn, maar wietolie met hennepzaadolie kent over het algemeen ook een langere bewaartermijn.

THT-datum / Best before date

Op een flesje wietolie staat een THT-datum (ten minste houdbaar tot). In het Engels ‘BB’ (Best before). Na de THT-datum kan de kwaliteit van wietolie achteruit gaan. Je kan de wietolie na deze datum nog maximaal 1 jaar gebruiken.

Meer informatie

Heb jij nog vragen over het bewaren en gebruiken van wietolie, dan kan je vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1188 reviews.

Scroll naar boven