skip to Main Content
Gratis verzending vanaf €25 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Belgie En Wietolie

België

Wietolie in België

In Nederland is wietolie al een aantal jaren de gewoonste zaak van de wereld, maar hoe zit dat in andere landen? Hoe zit het bijvoorbeeld in België? Is het legaal om als Belg in eigen land wietolie te kopen en te gebruiken? En zo ja, waar kunt u dan terecht?

2017 –  CBD-olie legaal

In tegenstelling tot Nederland bestaat er in België geen gedoogbeleid. Tot een paar jaar geleden was in België de kweek en handel van cannabis strikt verboden, ongeacht de THC-waarde . Echter dat veranderde in 2017. In dat jaar werd de kweek en handel van hennep in België legaal, zolang het percentage van het geestverruimende Tetrahydrocannabinol (THC) maar niet meer is dan 0,2%.

Gevolg van de veranderde regels was dat een aantal cannabisproducten opeens legaal geproduceerd en verkocht mochten worden. Het gaat dan om cannabisproducten met zo weinig THC (0,2%), dat het risico op een high nihil is. Deze producten bevatten echter wel een substantiële hoeveelheid Cannabidiol (CBD). Dit is een stof in de cannabisplant die niet geestverruimend is, zoals THC, maar die mogelijk wel over andere nuttige eigenschappen beschikt.

2018/2019 – Belgische CBD-winkels

De soepelere Belgische regels met betrekking tot cannabis leidde ertoe dat in juli 2018 de eerste CBD-winkel in België zijn deuren opende in de Brusselse voorstad Elsene. In 2019 telde de agglomeratie Brussel ruim twintig winkels die zijn gespecialiseerd in de verkoop van CBD-producten waaronder CBD-olie. Ook in andere Belgische steden bevinden zich cannabisspeciaalzaken zoals in Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi.

Meer verkooppunten CBD-olie in België

Naast de speciaalzaken wordt CBD-olie in België ook verkocht in onder andere nachtwinkels, vape shops en zelfs bij sommige tankstations. Zo zijn er in groot Brussel in totaal circa honderd verkooppunten waar u één of meer CBD-producten kunt kopen.

CBD-olie online kopen

Verder kunt u als Belg ook CBD-olie online kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij Wietolie.nl. U vindt bij ons een ruim assortiment aan CBD-olie en andere CBD-producten. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor informatie over de verschillende vormen van wietolie (CBD-olie, THC-olie, CBD-olie Puur, CBD-olie RAW, etc.) en over andere cannabisproducten (hennepzaadolie, CBD-crême, CBD-pleisters, CBD-capsules, etc.). Tip: orders groter dan 50 euro verzenden wij gratis naar België.

THC-olie blijft illegaal

De versoepeling van de regels wil echter niet zeggen, dat nu alles mag. Cannabisproducten met meer dan 0,2% THC blijven illegaal. Ook kent België geen gedoogbeleid zoals in Nederland. Het is voor Belgen daarom verstandig om in eigen land alleen CBD-olie te gebruiken. Wilt u als Belg toch een keer THC-olie proberen, dan zult u toch naar Nederland moeten Wietolie Belgiekomen. Wat dat betreft kunnen wij u wel aan een aantal nuttige contacten helpen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wietolie (zowel CBD-olie als THC-olie), dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag ten dienst met nuttige informatie.

Back To Top
De waardering van www.wietolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2061 reviews.